Élelmiszer-biztonsági oktatás

OKTATÁS

Valamennyi élelmiszer-vállalkozónak gondoskodnia kell arról, hogy az élelmiszerekkel foglalkozó dolgozók tevékenységüknek megfelelő módon higiéniai szempontból felügyelet alatt álljanak…

68/2007. FVM-EüM-SZMM együttes rendelet – Az élelmiszer-előállítás és forgalomba hozatal egyes élelmiszer-higiéniai feltételeiről és az élelmiszerek hatósági ellenőrzéséről

Oktatás, továbbképzés

• Valamennyi élelmiszer-vállalkozónak gondoskodnia kell arról, hogy az élelmiszerekkel foglalkozó dolgozók tevékenységüknek megfelelő módon higiéniai szempontból felügyelet alatt álljanak, és azokban az élelmiszer-higiéniai kérdésekben, amelyek munkájuk során érintik őket, rendszeresen megfelelő tájékoztatásban, oktatásban részesüljenek
• Az élelmiszer-előállítás és forgalmazás folyamatában részt vevő személyeknek legalább külön jogszabály szerinti végzettséggel kell rendelkezniük.
• Az élelmiszer-ipari vállalkozó köteles a munkába állást követő egy hónapon belül a munkavállalót a munkakörének megfelelően az élelmiszer-előállításra és -forgalmazásra vonatkozóan megfelelő oktatásban részesíteni.
• Az oktatásnak tartalmaznia kell a helyes higiéniai gyakorlattal, illetve a nemzeti útmutatókkal és az adott élelmiszer-ipari vállalkozásra vonatkozó minőségbiztosítási rendszerrel kapcsolatos ismeretanyagot.
• Az oktatás megtartásáról, annak módjáról, dokumentálásáról, az oktatás hatékonyságának ellenőrzéséről az élelmiszer-ipari vállalkozó gondoskodik.

A képzés tematikája:

• élelmiszer-biztonsági alapismeretek
• élelmiszer-mikrobiológiai fogalmak
• HACCP rendszer ismertetése, jelentősége a közétkeztetés területén
• CCP. GHP. pontok fogalma, dokumentációk, nyilvántartások vezetése
• tájékoztatás a JÓ HIGIÉNIAI GYAKORLAT előírásairól
• érvényben lévő jogszabályok
• általános személy, takarítási útmutató
• gyakorlati esetek bemutatása ételmérgezések megelőzésére.

Az oktatás teszt kitöltésével zárul, melynek sikeres eredményeként TANÚSÍTVÁNY kiadására kerül sor! Oktatást minden esetben élelmiszer-biztonság szakember végzi, így az elsajátítás megfelel a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal –NÉBIH – előírásainak! Amennyiben Ön már rendelkezik HACCP dokumentációval, de szeretné dolgozóit naprakész tudással ellátni.


Élelmiszer-biztonsági, élelmiszer-higiénia, minőségbiztonsági, közegészségügyi ismereteket adó képzés árajánlata egyszeri kiszállással:

1-5 fő8.500 Ft/fő
6-10 fő 8.000 Ft/fő
11-30 fő6.500 Ft/fő
30 fő felett 5.500 Ft/fő
 
 
 

*Áraink tartalmazzák a kiszállást. A képzés időtartama kb. 2 óra. Áraink ÁFA mentesek!

Lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal, vagy kérjen időpontot tanácsadóinkhoz

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken. Vezetési tanácsadási szolgáltatásainkkal kapcsolatos további információkért látogasson el oldalunk megfelelő oldalára.

  • Frangepán utca 63
    1135 Budapest
    Magyarország
  • 06 70 433 11 73
  • foodhyginfo@gmail.com