HACCP elkészítés

Teljeskörű szolgáltatás megrendelése esetén ingyenes felmérést és jogszabályi tanácsadást biztosítunk egységében !

  • HACCP

Az élelmiszerhigiéniáról szóló rendelet értelmében valamennyi az élelmiszer-ipari vállalkozóknak HACCP alapelvein alapuló folyamatos eljárást vagy eljárásokat kell bevezetni, alkalmazni és fenntartani…

Az élelmiszerhigiéniáról szóló 852/2004 EK rendelet értelmében valamennyi az élelmiszer-ipari vállalkozóknak/kereskedelem, vendéglátás, közétkeztetőknek, rendezvényszervezés, üzemek, stb) HACCP alapelvein alapuló folyamatos eljárást vagy eljárásokat kell bevezetni, alkalmazni és fenntartani.

Kiemelt szempontok a HACCP dokumentáció elkészítéséhez

• azon veszélyek azonosítása, amelyeket meg kell előzni, ki kell zárni vagy elfogadható szintre kell csökkenteni;
• a kritikus szabályozási pontok meghatározása azon lépésnél vagy azon lépéseknél, ahol a szabályozás a veszély megelőzéséhez, kizárásához vagy elfogadható szintre csökkentéséhez elengedhetetlen;
• a kritikus szabályozási pontokon az elfogadhatóság és elfogadhatatlanság különválasztásához szükséges kritikus határértékek megállapítása az azonosított veszélyek megelőzéséhez, kizárásához vagy elfogadható szintre csökkentéséhez;
• hatékony felügyeleti eljárások létrehozása és alkalmazása a kritikus szabályozási pontokon;
• helyesbítő tevékenységek meghatározása, amikor a felügyelet jelzi, hogy a kritikus szabályozási pont nincs szabályozva;
• rendszeresen végrehajtandó eljárások létrehozása az vázolt intézkedések hatékony működésének igazolására; és
• az élelmiszer-ipari vállalkozás jellegének és méretének megfelelő olyan dokumentumok és nyilvántartások létrehozása, amelyek igazolják  vázolt intézkedések hatékony alkalmazását
• egyebek

HACCP rendszer működtetése KÖTELEZŐ és egyben a vállalkozónak  lehetőség arra, hogy írásos dokumentumokkal is igazolja, hogy megtettek minden amit jogszabályok előírnak, valamint az ésszerűen elvárható óvintézkedést a fogyasztóinak egészségének védelme érdekében! A HACCP rendszer kiépítésének mindenképpen meg kell felelnie a Codex Alimentarius (Magyar Élelmiszerkönyv) által meghatározott alapelveknek, gyakorlati szabályzatnak és a vonatkozó élelmiszer-biztonsági jogszabályi előírásoknak és egyéb követelményeknek.

A HACCP 7 alapelve

1. Veszélyelemzés végzése
2. A Kritikus Szabályozási Pontok (CCP-k) meghatározása
3. A kritikus határérték(ek) megállapítása
4. A CCP szabályozását felügyelő rendszer felállítása
5 Azon helyesbítő tevékenység meghatározása, melyet akkor kell elvégezni, ha a felügyelet azt jelzi, hogy egy adott CCP nem áll szabályozás alatt
6. Az igazolásra szolgáló eljárások megállapítása, annak megerősítésére, hogy a HACCP rendszer hatékonyan működik
7. Olyan dokumentáció létrehozása, amely tartalmaz ezen alapelvekhez és alkalmazásukhoz tartozó minden eljárást és nyilvántartást.

A kritikus pontok meghatározása  nem egyszerű feladat, mely szakembert igényel. Ehhez nyújtunk segítséget Önnek illetve Önöknek!

Az általunk készített HACCP rendszer nem ”papírgyártás”, hanem az egységre szabott, hatékony, veszélyt megelőző  tevékenységek leszabályozása!

Áraink tájékoztató jellegűek ! Egyedi díjazás teljeskörű megrendelés esetén igénylehető !

Kereskedelmi egységek

  Kis alapterületű üzletek Vegyesbolt,
ABC
Hipermarketek    
HACCP rendszer kiépítés helyszínen

20.000 Ft

28.000 – 32.000 Ft

Helyszíni szemle szükséges

   
HACCP rendszer kiépítés telefonos felméréssel

18.000 Ft

22.000 – 24.000 Ft

Helyszíni szemle szükséges

   
HACCP rendszer felülvizsgálat szakmai szemlével egybekövte

15.000 Ft

20.000 Ft

25.000 Ft

   
HACCP rendszer felülvizsgálat telefonos felméréssel

12.000 Ft

Helyszíni szemle szükséges

Helyszíni szemle szükséges

   
Önellenőrzés a 28/2017 (V.30.) FM rendelet alapján, önálló dokumentumként  –

15.000 Ft

22.000 Ft

   

Áraink ÁFA mentesek, ezzel csökkentve az ön és vállalkozásának kiadását !

– “Kis alapterületű üzletek” : dohánybolt, mini abc, zöldséges


Vendéglátóipari egységek

  Kis alap területű, egyszerűsített üzletek Közepes alapterületű üzletek 50 fő alatti befogadó képességű vendéglátók 50 fő feletti befogadó képességű vendéglátók Exclusive Éttermek, Szállodák
HACCP rendszer kiépítés helyszínen

26.000 Ft

28.000 Ft

32.000 Ft

34.000 Ft

Egyedi elbírálás alapján
HACCP rendszer kiépítés telefonos felméréssel

20.000 Ft

22.000 Ft

Helyszíni szemle szükséges

Helyszíni szemle szükséges

Egyedi elbírálás alapján
HACCP rendszer felülvizsgálat szakmai szemlével egybekötve

18.000 Ft

20.000 Ft

Egyedi elbírálás alapján

Egyedi elbírálás alapján

Egyedi elbírálás alapján
HACCP rendszer felülvizsgálat szakmai szemle nélkül

Helyszíni szemle szükséges

Helyszíni szemle szükséges

Helyszíni szemle szükséges

Helyszíni szemle szükséges

Egyedi elbírálás alapján
Önellenőrzés a 28/2017 (V.30.) FM rendelet alapján, önálló dokumentumként

12.000 Ft

14.000 Ft

16.000 Ft

22.000 Ft

 Áraink ÁFA mentesek, ezzel csökkentve az ön és vállalkozásának kiadását !

– Kis alapterületű üzletek” : büfék, söröző-borozó(melegkonyha nélkül), 

– “Közepes alapterületű üzletek” : lángosozó, kürtöskalács üzlet,  


Üzemek

  Engedélyköteles üzemek Bejelentés köteles üzemek Nagy kapacitású Üzemek    
HACCP rendszer kiépítés helyszínen

45.000 – 50.000 Ft

34.000 – 40.000 Ft

Egyedi elbírálás alapján

   
HACCP rendszer kiépítés telefonos felméréssel  Helyszíni szemle szükséges  Helyszíni szemle szükséges  Helyszíni szemle szükséges    
HACCP rendszer felülvizsgálat helyszínen

30-35.000 Ft

25.000 Ft

Egyedi elbírálás alapján

   
HACCP rendszer felülvizsgálat telefonos felméréssel  Helyszíni szemle szükséges  Helyszíni szemle szükséges  Helyszíni szemle szükséges    

Áraink ÁFA mentesek, ezzel csökkentve az ön és vállalkozásának kiadását !


Intézmények – közétkeztetés

  Tálaló konyhák Főzőkonyhák Intézményen belüli több konyhák esetén
   
HACCP rendszer kiépítés helyszínen

28.000 Ft

34.000 – 44.000 Ft

Kedvezményzt biztosítunk

   
HACCP rendszer kiépítés telefonos felméréssel  Helyszíni szemle szükséges  Helyszíni szemle szükséges  Kedvezményzt biztosítunk    
HACCP rendszer felülvizsgálat helyszínen

20.000 Ft

24.000 – 30.000 Ft

Kedvezményzt biztosítunk

   
HACCP rendszer felülvizsgálat telefonos felméréssel  Helyszíni szemle szükséges  Helyszíni szemle szükséges      

Áraink ÁFA mentesek, ezzel csökkentve az ön és vállalkozásának kiadását !


Kitelepülés – alkalmi rendezvények

  Italok, kávék Büfé, fagyizó, lángosozó Melegkonyhás vendéglátás
   
HACCP rendszer kiépítés helyszínen

22.000 Ft

26.000 Ft

   
HACCP rendszer kiépítés telefonos felméréssel  14.000 Ft  20.000 Ft  Helyszíni szemle szükséges    
HACCP rendszer felülvizsgálat helyszínen

22.000 Ft

22.000 Ft

   
HACCP rendszer felülvizsgálat telefonos felméréssel  10.000 Ft  Helyszíni szemle szükséges  Helyszíni szemle szükséges    

Áraink ÁFA mentesek, ezzel csökkentve az ön és vállalkozásának kiadását !

Minden teljeskörű megrendelés esetén ingyenes személyes felmérést és jogszabályi tanácsadást biztosítunk !

Lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal, vagy kérjen időpontot tanácsadóinkhoz

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken. Vezetési tanácsadási szolgáltatásainkkal kapcsolatos további információkért látogasson el oldalunk megfelelő oldalára.

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

    error: Content is protected !!