OKTATÁS
Valamennyi élelmiszer-vállalkozónak gondoskodnia kell arról, hogy az élelmiszerekkel foglalkozó dolgozók tevékenységüknek megfelelő módon higiéniai szempontból felügyelet alatt álljanak…
68/2007. FVM-EüM-SZMM együttes rendelet – Az élelmiszer-előállítás és forgalomba hozatal egyes élelmiszer-higiéniai feltételeiről és az élelmiszerek hatósági ellenőrzéséről
Oktatás, továbbképzés
• Valamennyi élelmiszer-vállalkozónak gondoskodnia kell arról, hogy az élelmiszerekkel foglalkozó dolgozók tevékenységüknek megfelelő módon higiéniai szempontból felügyelet alatt álljanak, és azokban az élelmiszer-higiéniai kérdésekben, amelyek munkájuk során érintik őket, rendszeresen megfelelő tájékoztatásban, oktatásban részesüljenek
• Az élelmiszer-előállítás és forgalmazás folyamatában részt vevő személyeknek legalább külön jogszabály szerinti végzettséggel kell rendelkezniük.
• Az élelmiszer-ipari vállalkozó köteles a munkába állást követő egy hónapon belül a munkavállalót a munkakörének megfelelően az élelmiszer-előállításra és -forgalmazásra vonatkozóan megfelelő oktatásban részesíteni.
• Az oktatásnak tartalmaznia kell a helyes higiéniai gyakorlattal, illetve a nemzeti útmutatókkal és az adott élelmiszer-ipari vállalkozásra vonatkozó minőségbiztosítási rendszerrel kapcsolatos ismeretanyagot.
• Az oktatás megtartásáról, annak módjáról, dokumentálásáról, az oktatás hatékonyságának ellenőrzéséről az élelmiszer-ipari vállalkozó gondoskodik.
A képzés tematikája:
• élelmiszer-biztonsági alapismeretek
• élelmiszer-mikrobiológiai fogalmak
• HACCP rendszer ismertetése, jelentősége a közétkeztetés területén
• CCP. GHP. pontok fogalma, dokumentációk, nyilvántartások vezetése
• tájékoztatás a JÓ HIGIÉNIAI GYAKORLAT előírásairól
• érvényben lévő jogszabályok
• általános személy, takarítási útmutató
• gyakorlati esetek bemutatása ételmérgezések megelőzésére.
Az oktatás teszt kitöltésével zárul, melynek sikeres eredményeként TANÚSÍTVÁNY kiadására kerül sor! Oktatást minden esetben élelmiszer-biztonság szakember végzi, így az elsajátítás megfelel a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal –NÉBIH – előírásainak! Amennyiben Ön már rendelkezik HACCP dokumentációval, de szeretné dolgozóit naprakész tudással ellátni.
Élelmiszer-biztonsági, élelmiszer-higiénia, minőségbiztonsági, közegészségügyi ismereteket adó képzés árajánlata egyszeri kiszállással:
1-5 fő | 8.500 Ft/fő |
6-10 fő | 8.000 Ft/fő |
11-30 fő | 6.500 Ft/fő |
30 fő felett | 5.500 Ft/fő |
*Áraink tartalmazzák a kiszállást. A képzés időtartama kb. 2 óra. Áraink ÁFA mentesek!
Lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal, vagy kérjen időpontot tanácsadóinkhoz
Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken. Vezetési tanácsadási szolgáltatásainkkal kapcsolatos további információkért látogasson el oldalunk megfelelő oldalára.
-
Kaszáló utca 137-147
1173 Budapest
Magyarország -
06 70 433 11 73
-
foodhyginfo@gmail.com