HACCP FELÜLVIZSGÁLAT
A kialakított HACCP rendszert teljes egészében legalább évente felül kell vizsgálni, hatékony működésének felügyelete és szükség szerinti javítása céljából, felülvizsgálatát szükség szerint külső szakértőket bevonva, amelyről jegyzőkönyvet készítünk.
A felülvizsgálatot soron kívül is el kell végezni:
• ha bármilyen élelmiszer-biztonsági reklamációt észlel.
• változtat a jelenlegi tevékenységen.
• ha a tevékenységre vonatkozó jogszabályok megváltoznak.
• hatósági ellenőrzés során tett észrevétel.
• ha bármilyen változtatást hajtanak végre a terméken, a folyamaton vagy bármelyik lépésben, az élelmiszer-ipari vállalkozók felülvizsgálják az eljárást, és elvégzik a szükséges változtatásokat.
A felülvizsgálatról jegyzőkönyvet kell készíteni.
A felülvizsgálat célja annak eldöntése, hogy a HACCP-vel kapcsolatos tevékenységeket megvalósítottuk-e, és alkalmasak-e ezek az élelmiszerek biztonságos forgalmazására. A felülvizsgálat során helyszíni szemlével, a dokumentációk, feljegyzések átvizsgálásával, a dolgozók kikérdezésével, méréssel, vizsgálatok végzésével értékeljük az eltéréseket, a CCP-k és a veszélyek megfelelő azonosítottságát, a felügyelő és helyesbítő eljárások megfelelőségét, a vevői reklamációk, a hatósági észrevételek, a felügyelet által jelzett eltérések, illetve a forgalmazott termékek ellenőrzési adatok alapján.
Szükség esetén a kiépített rendszert módosítani kell.
A fentiekben leírt felülvizsgálati eljárás kielégíti az igazoló eljárással szemben támasztott elvárásokat is, tehát az elvégzett felülvizsgálat egyben igazolásul is szolgálhat arra vonatkozóan, hogy a HACCP rendszer megfelelően működik.
Lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal, vagy kérjen időpontot tanácsadóinkhoz
Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken. Vezetési tanácsadási szolgáltatásainkkal kapcsolatos további információkért látogasson el oldalunk megfelelő oldalára.
-
Kaszáló utca 137-147
1173 Budapest
Magyarország - 06 70 433 11 73
- [email protected]
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.