HACCP elkészítés

Teljeskörű szolgáltatás megrendelése esetén ingyenes felmérést és jogszabályi tanácsadást biztosítunk egységében !

Mit jelent a HACCP ?

Az élelmiszerhigiéniáról szóló rendelet értelmében valamennyi az élelmiszer-ipari vállalkozóknak HACCP alapelvein alapuló folyamatos eljárást vagy eljárásokat kell bevezetni, alkalmazni és fenntartani…

Az élelmiszerhigiéniáról szóló 852/2004 EK rendelet értelmében valamennyi az élelmiszer-ipari vállalkozóknak/kereskedelem, vendéglátás, közétkeztetőknek, rendezvényszervezés, üzemek, stb) HACCP alapelvein alapuló folyamatos eljárást vagy eljárásokat kell bevezetni, alkalmazni és fenntartani.

Kiemelt szempontok a HACCP dokumentáció elkészítéséhez

• azon veszélyek azonosítása, amelyeket meg kell előzni, ki kell zárni vagy elfogadható szintre kell csökkenteni;
• a kritikus szabályozási pontok meghatározása azon lépésnél vagy azon lépéseknél, ahol a szabályozás a veszély megelőzéséhez, kizárásához vagy elfogadható szintre csökkentéséhez elengedhetetlen;
• a kritikus szabályozási pontokon az elfogadhatóság és elfogadhatatlanság különválasztásához szükséges kritikus határértékek megállapítása az azonosított veszélyek megelőzéséhez, kizárásához vagy elfogadható szintre csökkentéséhez;
• hatékony felügyeleti eljárások létrehozása és alkalmazása a kritikus szabályozási pontokon;
• helyesbítő tevékenységek meghatározása, amikor a felügyelet jelzi, hogy a kritikus szabályozási pont nincs szabályozva;
• rendszeresen végrehajtandó eljárások létrehozása az vázolt intézkedések hatékony működésének igazolására; és
• az élelmiszer-ipari vállalkozás jellegének és méretének megfelelő olyan dokumentumok és nyilvántartások létrehozása, amelyek igazolják  vázolt intézkedések hatékony alkalmazását
• egyebek

HACCP rendszer működtetése KÖTELEZŐ és egyben a vállalkozónak  lehetőség arra, hogy írásos dokumentumokkal is igazolja, hogy megtettek minden amit jogszabályok előírnak, valamint az ésszerűen elvárható óvintézkedést a fogyasztóinak egészségének védelme érdekében! A HACCP rendszer kiépítésének mindenképpen meg kell felelnie a Codex Alimentarius (Magyar Élelmiszerkönyv) által meghatározott alapelveknek, gyakorlati szabályzatnak és a vonatkozó élelmiszer-biztonsági jogszabályi előírásoknak és egyéb követelményeknek.

A HACCP 7 alapelve

1. Veszélyelemzés végzése
2. A Kritikus Szabályozási Pontok (CCP-k) meghatározása
3. A kritikus határérték(ek) megállapítása
4. A CCP szabályozását felügyelő rendszer felállítása
5 Azon helyesbítő tevékenység meghatározása, melyet akkor kell elvégezni, ha a felügyelet azt jelzi, hogy egy adott CCP nem áll szabályozás alatt
6. Az igazolásra szolgáló eljárások megállapítása, annak megerősítésére, hogy a HACCP rendszer hatékonyan működik
7. Olyan dokumentáció létrehozása, amely tartalmaz ezen alapelvekhez és alkalmazásukhoz tartozó minden eljárást és nyilvántartást.

A kritikus pontok meghatározása  nem egyszerű feladat, mely szakembert igényel. Ehhez nyújtunk segítséget Önnek illetve Önöknek!

Az általunk készített HACCP rendszer nem ”papírgyártás”, hanem az egységre szabott, hatékony, veszélyt megelőző  tevékenységek leszabályozása!

 

 

Kereskedelmi egységek

 

Kis alapterületű üzletek

Vegyesbolt,
ABC

Hipermarketek

 

 

HACCP rendszer kiépítés

15.000 Ft – tól

15.000 Ft – tól

Helyszíni szemle szükséges

 

 

HACCP rendszer felülvizsgálat szakmai szemlével egybekövte

9.000 Ft – tól

9.000 Ft – tól

Helyszíni szemle szükséges

 

 

Áraink ÁFA mentesek, ezzel csökkentve az ön és vállalkozásának kiadását !

– “Kis alapterületű üzletek” : dohánybolt, mini abc, zöldséges

 

Vendéglátóipari egységek

 

Kis alap területű, egyszerűsített üzletek

Közepes alapterületű üzletek

50 fő alatti befogadó képességű vendéglátók

50 fő feletti befogadó képességű vendéglátók

Exclusive Éttermek, Szállodák

HACCP rendszer kiépítés

17.000 Ft – tól

17.000 Ft – tól

17.000 Ft – tól

17.000 Ft – tól

Egyedi elbírálás alapján

HACCP rendszer felülvizsgálat szakmai szemlével egybekötve

10.000 Ft – tól

10.000 Ft – tól

10.000 Ft – tól

10.000 Ft – tól

Egyedi elbírálás alapján

Önellenőrzés a 28/2017 (V.30.) FM rendelet alapján, önálló dokumentumként

9.000 Ft – tól

9.000 Ft – tól

9.000 Ft – tól

9.000 Ft – tól

Egyedi elbírálás alapján

Áraink ÁFA mentesek, ezzel csökkentve az ön és vállalkozásának kiadását !

– Kis alapterületű üzletek” : büfék, söröző-borozó(melegkonyha nélkül), 

– “Közepes alapterületű üzletek” : lángosozó, kürtöskalács üzlet,  

 

Üzemek

 

Engedélyköteles üzemek

Bejelentés köteles üzemek

Nagy kapacitású Üzemek

 

 

HACCP rendszer kiépítés helyszínen

20.000 Ft – tól

20.000 Ft – tól

Egyedi elbírálás alapján

 

 

HACCP rendszer felülvizsgálat helyszínen

12.000 Ft – tól

12.000 Ft – tól

Egyedi elbírálás alapján

 

 

Áraink ÁFA mentesek, ezzel csökkentve az ön és vállalkozásának kiadását !

 

Intézmények – közétkeztetés

 

 

Tálaló konyhák

Főzőkonyhák

Intézményen belüli több konyhák esetén

 

 

HACCP rendszer kiépítés helyszínen

17.000 Ft – tól

17.000 Ft – tól

Kedvezményzt biztosítunk

 

 

HACCP rendszer felülvizsgálat helyszínen

10.000 Ft – tól

10.000 Ft – tól

Kedvezményzt biztosítunk

 

 

Áraink ÁFA mentesek, ezzel csökkentve az ön és vállalkozásának kiadását !

 

Kitelepülés – alkalmi rendezvények

 

 

Italok, kávék

Büfé, fagyizó, lángosozó

Melegkonyhás vendéglátás

 

 

HACCP rendszer kiépítés helyszínen

10.000 Ft – tól

15.000 Ft – tól

15.000 Ft – tól

 

 

HACCP rendszer kiépítés telefonos felméréssel

 10.000 Ft – tól

 15.000 Ft – tól

15.000 Ft – tól

 

 

HACCP rendszer felülvizsgálat

  9.000 Ft – tól

9.000 Ft – tól

10.000 Ft – tól

 

 

HACCP rendszer felülvizsgálat telefonos felméréssel

9.000 Ft – tól

9.000 Ft – tól

 

10.000 Ft – tól

 

 

Áraink ÁFA mentesek, ezzel csökkentve az ön és vállalkozásának kiadását !

Áraink tájékoztató jellegűek ! Egyedi díjazás teljeskörű megrendelés esetén igénylehető !

Minden teljeskörű megrendelés esetén ingyenes személyes felmérést és jogszabályi tanácsadást biztosítunk !

Lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal, vagy kérjen időpontot tanácsadóinkhoz

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken. Vezetési tanácsadási szolgáltatásainkkal kapcsolatos további információkért látogasson el oldalunk megfelelő oldalára.

  • Kaszáló utca 137-147
    1173 Budapest
    Magyarország
  • 06 70 433 11 73
  • foodhyginfo@gmail.com

    error: Content is protected !!