Teljeskörű szolgáltatás megrendelése esetén ingyenes felmérést és jogszabályi tanácsadást biztosítunk egységében !
HACCP
Az élelmiszerhigiéniáról szóló rendelet értelmében valamennyi az élelmiszer-ipari vállalkozóknak HACCP alapelvein alapuló folyamatos eljárást vagy eljárásokat kell bevezetni, alkalmazni és fenntartani…
Az élelmiszerhigiéniáról szóló 852/2004 EK rendelet értelmében valamennyi az élelmiszer-ipari vállalkozóknak/kereskedelem, vendéglátás, közétkeztetőknek, rendezvényszervezés, üzemek, stb) HACCP alapelvein alapuló folyamatos eljárást vagy eljárásokat kell bevezetni, alkalmazni és fenntartani.
Kiemelt szempontok a HACCP dokumentáció elkészítéséhez
• azon veszélyek azonosítása, amelyeket meg kell előzni, ki kell zárni vagy elfogadható szintre kell csökkenteni;
• a kritikus szabályozási pontok meghatározása azon lépésnél vagy azon lépéseknél, ahol a szabályozás a veszély megelőzéséhez, kizárásához vagy elfogadható szintre csökkentéséhez elengedhetetlen;
• a kritikus szabályozási pontokon az elfogadhatóság és elfogadhatatlanság különválasztásához szükséges kritikus határértékek megállapítása az azonosított veszélyek megelőzéséhez, kizárásához vagy elfogadható szintre csökkentéséhez;
• hatékony felügyeleti eljárások létrehozása és alkalmazása a kritikus szabályozási pontokon;
• helyesbítő tevékenységek meghatározása, amikor a felügyelet jelzi, hogy a kritikus szabályozási pont nincs szabályozva;
• rendszeresen végrehajtandó eljárások létrehozása az vázolt intézkedések hatékony működésének igazolására; és
• az élelmiszer-ipari vállalkozás jellegének és méretének megfelelő olyan dokumentumok és nyilvántartások létrehozása, amelyek igazolják vázolt intézkedések hatékony alkalmazását
• egyebek
HACCP rendszer működtetése KÖTELEZŐ és egyben a vállalkozónak lehetőség arra, hogy írásos dokumentumokkal is igazolja, hogy megtettek minden amit jogszabályok előírnak, valamint az ésszerűen elvárható óvintézkedést a fogyasztóinak egészségének védelme érdekében! A HACCP rendszer kiépítésének mindenképpen meg kell felelnie a Codex Alimentarius (Magyar Élelmiszerkönyv) által meghatározott alapelveknek, gyakorlati szabályzatnak és a vonatkozó élelmiszer-biztonsági jogszabályi előírásoknak és egyéb követelményeknek.
A HACCP 7 alapelve
1. Veszélyelemzés végzése
2. A Kritikus Szabályozási Pontok (CCP-k) meghatározása
3. A kritikus határérték(ek) megállapítása
4. A CCP szabályozását felügyelő rendszer felállítása
5 Azon helyesbítő tevékenység meghatározása, melyet akkor kell elvégezni, ha a felügyelet azt jelzi, hogy egy adott CCP nem áll szabályozás alatt
6. Az igazolásra szolgáló eljárások megállapítása, annak megerősítésére, hogy a HACCP rendszer hatékonyan működik
7. Olyan dokumentáció létrehozása, amely tartalmaz ezen alapelvekhez és alkalmazásukhoz tartozó minden eljárást és nyilvántartást.
A kritikus pontok meghatározása nem egyszerű feladat, mely szakembert igényel. Ehhez nyújtunk segítséget Önnek illetve Önöknek!
Az általunk készített HACCP rendszer nem ”papírgyártás”, hanem az egységre szabott, hatékony, veszélyt megelőző tevékenységek leszabályozása!
Áraink tájékoztató jellegűek ! Egyedi díjazás teljeskörű megrendelés esetén igénylehető !
Kereskedelmi egységek
Kis alapterületű üzletek | Vegyesbolt, ABC |
Hipermarketek | |||
HACCP rendszer kiépítés helyszínen |
20.000 Ft |
28-30.000 Ft |
Helyszíni szemle szükséges |
||
HACCP rendszer kiépítés telefonos felméréssel |
18.000 Ft |
22-24.000 Ft |
Helyszíni szemle szükséges |
||
HACCP rendszer felülvizsgálat szakmai szemlével egybekövte |
15.000 Ft |
20.000 Ft |
25.000 Ft |
||
HACCP rendszer felülvizsgálat telefonos felméréssel |
12.000 Ft |
Helyszíni szemle szükséges |
Helyszíni szemle szükséges |
||
Önellenőrzés a 28/2017 (V.30.) FM rendelet alapján, önálló dokumentumként |
|
15.000 Ft |
22.000 Ft |
Áraink ÁFA mentesek, ezzel csökkentve az ön és vállalkozásának kiadását !
Vendéglátóipari egységek
Kis alap területű, egyszerűsített üzletek | Közepes alapterületű üzletek | 50 fő alatti befogadó képességű vendéglátók | 50 fő befogadó képességű vendéglátók | Exclusive Éttermek, Szállodák | |
HACCP rendszer kiépítés helyszínen |
26.000 Ft |
28.000 Ft |
30.000 Ft |
32.000 Ft |
Egyedi elbírálás alapján |
HACCP rendszer kiépítés telefonos felméréssel |
22.000 Ft |
24.000 Ft |
Helyszíni szemle szükséges |
Helyszíni szemle szükséges |
Egyedi elbírálás alapján |
HACCP rendszer felülvizsgálat szakmai szemlével egybekötve |
16.000 Ft |
18.000 Ft |
Egyedi elbírálás alapján |
Egyedi elbírálás alapján |
Egyedi elbírálás alapján |
HACCP rendszer felülvizsgálat szakmai szemle nélkül |
Helyszíni szemle szükséges |
Helyszíni szemle szükséges |
Helyszíni szemle szükséges |
Helyszíni szemle szükséges |
Egyedi elbírálás alapján |
Önellenőrzés a 28/2017 (V.30.) FM rendelet alapján, önálló dokumentumként |
14.000 Ft |
15.000 Ft |
15.000 Ft |
18.000 Ft |
22.000 Ft |
Áraink ÁFA mentesek, ezzel csökkentve az ön és vállalkozásának kiadását !
Üzemek
Engedélyköteles üzemek | Bejelentés köteles üzemek | Nagy kapacitású Üzemek | |||
HACCP rendszer kiépítés helyszínen |
45-50.000 Ft |
34.000 Ft |
Egyedi elbírálás alapján |
||
HACCP rendszer kiépítés telefonos felméréssel | |||||
HACCP rendszer felülvizsgálat helyszínen |
30-35.000 Ft |
25.000 Ft |
Egyedi elbírálás alapján |
||
HACCP rendszer felülvizsgálat telefonos felméréssel |
Áraink ÁFA mentesek, ezzel csökkentve az ön és vállalkozásának kiadását
Minden teljeskörű megrendelés esetén ingyenes személyes felmérést és jogszabályi tanácsadást biztosítunk !
Lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal, vagy kérjen időpontot tanácsadóinkhoz
Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken. Vezetési tanácsadási szolgáltatásainkkal kapcsolatos további információkért látogasson el oldalunk megfelelő oldalára.
-
Frangepán utca 63
1135 Budapest
Magyarország -
06 70 433 11 73
-
[email protected]