HACCP elkészítés

HACCP

Az élelmiszerhigiéniáról szóló rendelet értelmében valamennyi az élelmiszer-ipari vállalkozóknak HACCP alapelvein alapuló folyamatos eljárást vagy eljárásokat kell bevezetni, alkalmazni és fenntartani…

Az élelmiszerhigiéniáról szóló 852/2004 EK rendelet értelmében valamennyi az élelmiszer-ipari vállalkozóknak/kereskedelem, vendéglátás, közétkeztetőknek, rendezvényszervezés, üzemek, stb) HACCP alapelvein alapuló folyamatos eljárást vagy eljárásokat kell bevezetni, alkalmazni és fenntartani.


Kiemelt szempontok a HACCP dokumentáció elkészítéséhez

• azon veszélyek azonosítása, amelyeket meg kell előzni, ki kell zárni vagy elfogadható szintre kell csökkenteni;
• a kritikus szabályozási pontok meghatározása azon lépésnél vagy azon lépéseknél, ahol a szabályozás a veszély megelőzéséhez, kizárásához vagy elfogadható szintre csökkentéséhez elengedhetetlen;
• a kritikus szabályozási pontokon az elfogadhatóság és elfogadhatatlanság különválasztásához szükséges kritikus határértékek megállapítása az azonosított veszélyek megelőzéséhez, kizárásához vagy elfogadható szintre csökkentéséhez;
• hatékony felügyeleti eljárások létrehozása és alkalmazása a kritikus szabályozási pontokon;
• helyesbítő tevékenységek meghatározása, amikor a felügyelet jelzi, hogy a kritikus szabályozási pont nincs szabályozva;
• rendszeresen végrehajtandó eljárások létrehozása az vázolt intézkedések hatékony működésének igazolására; és
• az élelmiszer-ipari vállalkozás jellegének és méretének megfelelő olyan dokumentumok és nyilvántartások létrehozása, amelyek igazolják  vázolt intézkedések hatékony alkalmazását
• egyebek

HACCP rendszer működtetése KÖTELEZŐ és egyben a vállalkozónak  lehetőség arra, hogy írásos dokumentumokkal is igazolja, hogy megtettek minden amit jogszabályok előírnak, valamint az ésszerűen elvárható óvintézkedést a fogyasztóinak egészségének védelme érdekében! A HACCP rendszer kiépítésének mindenképpen meg kell felelnie a Codex Alimentarius (Magyar Élelmiszerkönyv) által meghatározott alapelveknek, gyakorlati szabályzatnak és a vonatkozó élelmiszer-biztonsági jogszabályi előírásoknak és egyéb követelményeknek.


A HACCP 7 alapelve

1. Veszélyelemzés végzése
2. A Kritikus Szabályozási Pontok (CCP-k) meghatározása
3. A kritikus határérték(ek) megállapítása
4. A CCP szabályozását felügyelő rendszer felállítása
5 Azon helyesbítő tevékenység meghatározása, melyet akkor kell elvégezni, ha a felügyelet azt jelzi, hogy egy adott CCP nem áll szabályozás alatt
6. Az igazolásra szolgáló eljárások megállapítása, annak megerősítésére, hogy a HACCP rendszer hatékonyan működik
7. Olyan dokumentáció létrehozása, amely tartalmaz ezen alapelvekhez és alkalmazásukhoz tartozó minden eljárást és nyilvántartást.

A kritikus pontok meghatározása  nem egyszerű feladat, mely szakembert igényel. Ehhez nyújtunk segítséget Önnek illetve Önöknek!

Az általunk készített HACCP rendszer nem ”papírgyártás”, hanem az egységre szabott, hatékony, veszélyt megelőző  tevékenységek leszabályozása!

Kereskedelmi egységek
 Kis alapterületű üzletekVegyesbolt,
ABC
Hipermarketek  
HACCP rendszer kiépítés helyszínen20.000 Ft

28-30.000 Ft

35-40.000 Ft

  
HACCP rendszer kiépítés telefonos felméréssel18.000 Ft

22-24.000 Ft

30-35.000 Ft

  
HACCP rendszer felülvizsgálat helyszínen14.000 Ft

15.000 Ft

25.000 Ft

  
HACCP rendszer felülvizsgálat telefonos felméréssel12.000 Ft

Helyszíni szemle szükséges

Helyszíni szemle szükséges

  
Önellenőrzés a 28/2017 (V.30.) FM rendelet alapján, önálló dokumentumként13.000 Ft

15.000 Ft

22.000 Ft

  

 Áraink ÁFA mentesek!

Vendéglátóipari egységek
 Kis alap területű üzletekKözepes alapterületű üzletek50 fő alatti befogadó képességű vendéglátók50 fő befogadó képességű vendéglátókExclusive Éttermek, Szállodák
HACCP rendszer kiépítés helyszínen22.000 Ft

25.000 Ft

30.000 Ft

35.000 Ft

Egyedi elbírálás alapján
HACCP rendszer kiépítés telefonos felméréssel20.000 Ft

22-24.000 Ft

26.000 Ft

30.000 Ft

Egyedi elbírálás alapján
HACCP rendszer felülvizsgálat helyszínen15.000 Ft

15.000 Ft

15.000 Ft

18.000 Ft

Egyedi elbírálás alapján
HACCP rendszer felülvizsgálat telefonos felméréssel12.000 Ft

12.000 Ft

Helyszíni szemle szükséges

Helyszíni szemle szükséges

Egyedi elbírálás alapján
Önellenőrzés a 28/2017 (V.30.) FM rendelet alapján, önálló dokumentumként14.000 Ft

15.000 Ft

15.000 Ft

18.000 Ft

22.000 Ft

 Áraink ÁFA mentesek! 

Üzemek
 Engedélyköteles üzemekBejelentés köteles üzemekNagy kapacitású Üzemek  
HACCP rendszer kiépítés helyszínen45-50.000 Ft

34.000 Ft

Egyedi elbírálás alapján

  
HACCP rendszer kiépítés telefonos felméréssel




  
HACCP rendszer felülvizsgálat helyszínen30-35.000 Ft

25.000 Ft

Egyedi elbírálás alapján

  
HACCP rendszer felülvizsgálat telefonos felméréssel





  

 Áraink ÁFA mentesek!

Lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal, vagy kérjen időpontot tanácsadóinkhoz

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken. Vezetési tanácsadási szolgáltatásainkkal kapcsolatos további információkért látogasson el oldalunk megfelelő oldalára.

  • Frangepán utca 63
    1135 Budapest
    Magyarország
  • 06 70 433 11 73
  • foodhyginfo@gmail.com