HACCP felülvizsgálat

HACCP FELÜLVIZSGÁLAT

A kialakított HACCP rendszert teljes egészében legalább évente felül kell vizsgálni, hatékony működésének felügyelete és szükség szerinti javítása céljából, felülvizsgálatát szükség szerint külső szakértőket bevonva, amelyről jegyzőkönyvet készítünk. 

A felülvizsgálatot soron kívül is el kell végezni:

• ha bármilyen élelmiszer-biztonsági reklamációt észlel.
• változtat a jelenlegi tevékenységen.
• ha a tevékenységre vonatkozó jogszabályok megváltoznak.
• hatósági ellenőrzés során tett észrevétel.
• ha bármilyen változtatást hajtanak végre a terméken, a folyamaton vagy bármelyik lépésben, az élelmiszer-ipari vállalkozók felülvizsgálják az eljárást, és elvégzik a szükséges változtatásokat.

A felülvizsgálatról jegyzőkönyvet kell készíteni.

A felülvizsgálat célja annak eldöntése, hogy a HACCP-vel kapcsolatos tevékenységeket megvalósítottuk-e, és alkalmasak-e ezek az élelmiszerek biztonságos forgalmazására. A felülvizsgálat során helyszíni szemlével, a dokumentációk, feljegyzések átvizsgálásával, a dolgozók kikérdezésével, méréssel, vizsgálatok végzésével értékeljük az eltéréseket, a CCP-k és a veszélyek megfelelő azonosítottságát, a felügyelő és helyesbítő eljárások megfelelőségét, a vevői reklamációk, a hatósági észrevételek, a felügyelet által jelzett eltérések, illetve a forgalmazott termékek ellenőrzési adatok alapján. 

Szükség esetén a kiépített rendszert módosítani kell.

A fentiekben leírt felülvizsgálati eljárás kielégíti az igazoló eljárással szemben támasztott elvárásokat is, tehát az elvégzett felülvizsgálat egyben igazolásul is szolgálhat arra vonatkozóan, hogy a HACCP rendszer megfelelően működik.

Lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal, vagy kérjen időpontot tanácsadóinkhoz

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken. Vezetési tanácsadási szolgáltatásainkkal kapcsolatos további információkért látogasson el oldalunk megfelelő oldalára.

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

    error: Content is protected !!